image
Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque. Perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusa.
Последни публикации
Search

ПИЛИНГ ПРОЦЕДУРИ

Химичният пилинг е процес на отделяне повърхностните слоеве на епидермиса и последващо физиологично обновяване на кожата с помощта на специално подбрани химични агенти за сметка на естествено излющване. Пилингът повишава тонуса на кожата, изравнява нейния релеф, намалява бръчките, спомага за отстраняването на пигментации, белези и остатъчни постакнеични образувания.

Действието на химичния пилинг зависи от неговия състав, техниката на нанасяне, концентрацията на киселини, времето на експозиция, количеството на продукта, водно-липидния баланс, състоянието на роговия слой, плътността и регенеративната способност на кожата, както и нейното рН. По време на процедурата върху кожата послойно се нанасят моно или комбинирани киселини, с различна концентрация, това води до променя pH на кожата,която рязко се понижава и води до разкъсването на междуклетъчните връзки, като резултат настъпва процес на излющване. Клетките от базалния слой на епидермиса започват активно да  регенерират, а впоследствие кожата се обновява и подмладява.

Повечето химични пилинги не се прилагат през летния сезон, но днес има и специално разработени пилинги с целогодишно приложение.

В зависимост от състоянието и проблемите на кожата се избира най-подходящият химичен пилинг. Клиентът трябва да спре употребата на козметични продукти със съдържание на ретинол 24 часа преди процедурата, не бива да се излага на слънце 7 дни преди и след пилинг и между приложенията.

След пилинга се наблюдава фино излющване на повърхността на кожата. Важно е третираната зона да бъде оптимално хидратирана, както и да се използват слънцезащитни продукти с SPF 50 с оглед предпазване от появата на пигментации.

Контролираното отстраняване на повърхностните епидермални слоеве разкрива свежа, гладка и видимо по-млада кожа, вследствие стимулиране синтеза на нов колаген. Ефектът е видим още след първата процедура, а желаният резултат се постига след 3- 5процедури.

Повърхностният пилинг се прилага веднъж на 7 – 10 дни, като в зависимост от чувствителността на кожата интервалът между отделните процедури може да се увеличи или намали.

Пилинг не се прилага:

 • Прием на ретиноиди и някои антибиотици.
 • След епилация или депилация (над горна устна).
 • След дермабразио и други методи на пилинг.
 • Кожни инфекции.
 • Бременност.

Cosmo Peel при бръчки, пушачески тен, пигментация, широки пори, постакнеични белези

Cosmo Peel редуцира признаците на стареене на кожата, подобрява текстурата и гладкостта й, намалява акнето и пигментните петна. Пилингът е наличен в четири концентрации: 12% и 15% (повърхностен) и 18% и 20% (средно интензивен). След четири процедури при 86 на сто от пациентите има значително подобрение на пигментацията, а при 94% се наблюдават по-малко бръчки. Оптималните резултати са видими на 56-ия ден и след прилагане на препоръчания протокол за домашна грижа.

Показания за приложение

 • Корекция на увреждане, вследствие на прекомерното излагане на UVA/UVB лъчи;
 • заглаждане на повърхностни бръчки;
 • подобряване еластичността на кожата;
 • третиране на кожа при пушачи;
 • третиране на кожа, предразположена към акне и свързаните с това белези
 • третиране на пигментации – мелазма, хлоазма, пост-възпалителна хиперпигментация;
 • третиране на мазна/суха кожа, ихтиоза (много суха, лющеща се кожа), кератози (увеличение на роговия слой на кожата) и др.

Времетраене

30 мин.

BioRePeelCl3 🔝НОВ МЕТОД ЗА ПОДМЛАДЯВАНЕ НА КОЖАТА

Иновативен пилинг, който действа в 3 направления – БИОСТИМУЛАЦИЯ, РЕВИТАЛИЗАЦИЯ, ПИЛИНГ.

Поради максимално щадящата и толерантна формула на продукта, процедурата с Biorepeel е подходяща за всички типове кожа и различни възрастови групи, като се постига незабавен резултат и не се изисква продължителна подготовка, както и няма възстановителен период.

Приложима е през всички сезони, ползвайки подходяща слънцезащита.

Ефект

 • Активизира дейността на фибробластите, повишава клетъчната пролиферация и биосинтетичните процеси.
  •Стимулира клетъчното обновяване и производството на колаген, еластин и хиалуронова киселина.
  •Отстранява повърхностния епидермален слой, разрушавайки корнеоцитите, като по този начин помага за най-добро проникване на активните компоненти в кожата.
  •Коригира фини линии и бръчици благодарение неутрализирането на свободните радикали.
  •Изключително повлиява акне, комедоните и пори.

Времетраене

30-45 мин.